Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

sreda, 11. november 2009

27 IN 28 MESECEV...

...bom združila, ker mi je objava za 27 mesecev ušla. Zakaj že? Čas, čas, čas, volja...sami izgovori. Hja. Dogaja. Včasih bolj, včasih manj. Eva še vedno hodi v vrtec (če je le pri zdravju) in moram reči, da zelo malo manjka. Včasih je doma tudi kar tako, ko ji malo bolj curlja iz nosa in kdaj pa kdaj zakašlja, ker pač imamo možnost, da gre v wellness center (beri k babiju in dediju). Prejšnji mesec sem bila tudi prvič na govorilnih urah in vzgojiteljica Alenka je povedala, da je pridna, živahna, navihana deklica, ki včasih rada ponagaja in komu vzame ali ne da kakšne igrače. Čudno, ker doma sploh ni taka. Hehe, če verjamete. Pravijo, da jo velikokrat tretirajo za starejšo, ker je baje kar velika in predvsem zato, ker tako lepo govori. Baje ves čas čveka, včasih kar nekaj v tri dni. V vrtcu so na tekočem o zadevah, ki se dogajajo doma. Juhuhu. Še sreča, da se nikoli ne kregamo ali tepemo...Torej, imamo se lepo, radi se potepamo, cartamo, beremo knjige, rišemo, gledamo risanke (Bacek Jon, Nodi, Kekec, Mojster Miha...), kuhamo, se gremo paciente in zdravnika, mečkamo plastelin, sestavljamo garaže in visoke stolpe, delamo frizure in še in še...
Predvsem pa se Evi vse pogosteje smejimo njenim izjavam, ki so včasih res unikatne. Nekaj jih bom zapisala, sicer pa imam namen zadevšne beležit in eno objavo nameniti prav izjavam.

Zadnjič stoji pred polico, na kateri je polno takšne in drugačne ropotije, med drugim tudi mini okrasni lonček, v katerem je neko umetno cvetje. In prav tega si je zaželela. Rekla je:"A mi date prosim tte rože?" Lonček drži v roki, zre nekam v daljavo in tipa cvetove:"Encijan, arnika, pa murke. Mmm, kako lepo diše." Mi jo debelo gledamo in seveda planemo v smeh. To je odlomek iz filma Kekec, ko Kekec slepi Mojci podari šopek cvetja.

Eno jutro pride babi po njo, ker ni šla v vrtec. Sedi na školjki in nekaj tuhta. Iz polnega reče babiju:"Veš babi, smo bli zadnjič v šopingu." Pa babi vpraša kje točno. Eva:" Bli smo v Imperšpantu (beri Interšparu)."

Andrej se je odpravljal ven nekaj pospravljat in ker je zunaj zelo pihal veter, Evi nisem dovolila zraven. Odkar se je ati vrnil iz Rusije, pa je Eva njegova senca in ker ni želel, da bi ati odšel ven, se je v trenutku spomnila:" Ati, ne hodi ven. Zunaj je mrzlo, se boš prehladil, pa boš moral k zdravniku it po injekcijo."

Kot sem že omenila, zelo rada kuha in nama pripravlja obroke. Andreju v roke prinese krožnik z žlico in še odhiti v kuhinjo po kozarec pjače (kot ona poimenuje napitek). Med vrati se ozre nazaj in mu smrtno resno reče:"Kar jej ati, vse pojej, da boš vlki zrastu, da boš šel v šolo."

Vsak dan smo deležni podobnih izjav, ki se jim lahko nasmejimo...
Sicer pa:
  • koliko je velika ne vemo točno (oblačila, ki jih trenutno nosi so št. 92),
  • tehta slabih 12 kg,
  • v ustih ima 18 celih zob (trenutno ji ven bode spodnja leva petica, torej 19. zobek),
  • pleničko ima samo še ponoči (pove za lulanje in kakanje),
  • ne mara česanja (spet bomo šli k frizerju, ki se ga veseli zaradi barvastih pramenov),
  • ...
Cartanje, lupčkanje, mučkanje, spanje pri atiju je še vedno, itak đabest. Njegova 4-tedenska odsotnost je stvar samo še ojačala...