Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

torek, 8. marec 2011

PUST 2011

Tri hura, cirkuška predstava,
tralala, zdaj bo pa zabava,
tam je lev, s petimi nogami,
pes in slon, morda pa tudi konj.
Lepa reč, glejte strica klovna...
...in tako dalje.
Vse to in podobno smo prepevali mnogo pred pustom. Eva je za enkrat moje pravo nasprotje glede pusta in njegovih norčij. Nikoli nisem bila posebej navdušena nad norčavostjo in šemlenjem (tudi Andrej ne kaže nekega veselja), Eva pa čist noter pade. Že lani septembra si je na Pikinem festivalu v Velenju kupila pikin predpasnik in hlače. Leto prej pa Fickota. Ves čas si je želela biti Pika Nogavička, tik pred pustom, pa je imela še 1000 in eno željo.

Letos so (kar se jaz spomnim) prvič pripravili sobotno pustno rajanje za otroke v gasilnem domu v Zabukovici. Bil je lep sončen dan, ura kmalu 4 popoldne in treba se je bilo malo našemiti. Eva čist navdušena, Matevž se itak da ni pritoževal. Letos še ne ;-)
To smo mi:

Pika Nogavička, ati Smeško (kot ga je poimenovala Eva),
strašni tiger, mami miš in pikapolonica Mai.

Indijanska pomlad ;-)))
Botrca Anja in njen izvoljenec Aleš.

Potem je bil na vrsti še pustni torek. Direkt iz vrca sva se z Evo odpeljali k babiju in dediju, kjer sta že nestrpno čakala Kristjan in Klara. Zdaj že tradicionalno, so se sprehodili po vasi ;-)
Ati in Matevž pa sta ostala doma, ker je naš mali tigrček v soboto preveč žural in "fasal" , na srečo, enodnevno vročino.

Pustni trio:
A ´mate kaj za pusta hrusta?

Juhuhu, vrečka s sladkarijami se polni,
šparovček pa tudi dobi nekaj vevrčkov ;-)

Razigrani prišli domov...

Lepo, po "žensko", sva preživeli 8. marec in pustni torek ;-)

Ni komentarjev: