Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

petek, 11. januar 2008

UPIHNILA POL SVEČKE


Saj ne moremo verjet, da čas tako hitro beži. Minilo je 6 mesecev odkar smo postali družina. Veliko smo doživeli, se naučili... in verjamemo, da nas ogromno še čaka.
Eva je pridna, razigrana, polna energije, radovedna, nasmejana,...
Zelo lepo že sedi, obvlada obračanje s trebuha na hrbet, malo manj s hrbta na trebuh,
ugotovila je, da lahko z jokom brez solz doseže željeno,
odlično pije iz lončka, ko zagleda zanimivo stvar glasno vzdihne...

četrtek, 10. januar 2008

JUHICE SO NJAMI



Filmček za spomin na "stara" leta ;-).
Eva ima zelooo rada zelenjavne juhe. V tejle jušni osnovi so zmečkan korenček, cvetača in malo krompirčka. Kot se vidi, ji zadeva kar tekne.
Treba pa je povedat tudi to, da pa absolutno ne mara nobene hrane, ki je kakorkoli povezana z mlekom (razen mlekca iz mamine mini mlekarnice). Poskusili smo Aptamil, Novalac, Hipp (kot dodatek za ponoči; ni nam ratalo), mlečne žitne kašice, Rižolino, Frutolino, Čokolino, doma kuhan gres, doma kuhan puding, kupljen puding, jogurt (sadni in navadni), smetano,...
Nekatera od naštetih živil smo ji dali za "probo" iz radovednosti,
da smo se prepričali, da res ne mara mlečnih zadev.
Rada ima pa že omenjene juhe, špinačo, sadne kaše, skorjico kruha,...

sreda, 9. januar 2008

ANDREJEVA PRIDOBITEV PRED NOVIM LETOM

Trenutek nepazljivosti ga je na domačem dvorišču stal grde poškodbe, ki sprva ni bila videti tako huda. Rečeno je bilo:"Počena kost med 1. in 2. členkom." Mavc na roko in čez tri dni kontrola v bolnici pri kirurgu (za vsak slučaj, ker poškodba mogoče le ni tako nedolžna). Slike poleg zloma pokažejo odkrhnjeno kost na spodnji strani 2. sklepa. Potrebna bo operacija (z metodo po Suzukiju). Bok ve, kaj to je. Nič hudega sluteč gremo na operativni poseg. Čakamo, čakamo, čakamo, da končno pridemo na vrsto. Izvemo, da smo čakali tako dolgo zato, ker sta pri posegu potrebna dva kirurga, ker to ni kr tak poseg, ki se opravi momigrede :-(. Potem čakam in čakam v čakalnici in razmišljam, kaj hudiča tako dolgo coprajo. Pa le pride sromak iz operacijske s tem "okraskom". 5 dolgih tednov bo moral imet to zadevo v prstu (ti dve šibki sta na koncu zvezani z elastiko in njuna naloga je, da vlečeta sklep narazen, češ da se bo na tak način obnovil?!). Sploh ni bila odkrhnjena kost, ampak zdrobljen sklep, ki bi baje brez te zadeve prevrtane skozi kosti ostal negiben. Povrh vsega pa je s to rečjo v prstu treba pošteno migat. Kakšne so bolečine ne sprašujem, ker se jih da razbrat z obraza.